کشک بادمجان از آن دسته از غذاهای خوشمزه ای است که طرفداران بسیاری دارد . تهیه این غذا به روشهای مختلف وجود دارد . با مد شدن مدل فینگر فود غذا ها ، میتوان در تهیه غذا مجالس و میهمانیها کشک بادنجان را به صورت فینگر فود تهیه کرد و در سینی های اردور تزیین کرد . در کترینگ های شرکتی ، میتوان این غذا را به صورت ساندویچ شده و یا به صورت پرسی سرو کرد
برای تهیه کشک بادمجان روشهای متعددی به کار گرفته میشود که بر اساس سلیقه آشپز متغییر میباشد . اینکه بادمجان این غذا سرخ شده باشد ، کبابی باشد و یا اینکه به روش های کم روغن و یا بی روغن طبخ شود بستگی به شما و شرایط جسمی شما دارد . در این مقاله طرز تهیه کشک بادنجان و نکات مربوط به آن را توضیح خواهم داد
مواد لازم
- بادمجان 7 عدد
- کشک 1 لیوان
- پیاز دوعدد متوسط
- سیر 2 حبه
- نعناع خشک 3 قاشق
- روغن به میزان کافی برای سرخ کردن مواد
- نمک ، فلفل سیاه
- مغز گردو 6 عدد
ابتدا بادمجان ها را پوست میکنیم. سپس هر کدام را به ۴ قسمت از طول میبریم و میشوئیم. بادمجانها را نمک میزنیم و در صافی میریزیم تا آب آن برود. سپس آنها را در روغن فراوان سرخ میکنیم. پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود . سیر خرد یا رنده شده را افزوده کمی تفت میدهیم. بادمجانهای سرخ شده را چرخ کرده و به پیاز سرخ شده و سیر اضافه میکنیم. مخلوط را روی حرارت ملایم گذاشته و سپس کشک و کمی از نعنا داغ و مغز گردوی خرد شده را به آن اضافه میکنیم و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه هم میزنیم تا بادمجانها کاملاً له شوند. مخلوط کشک و بادمجان را در ظرف میکشیم و روی آن را با کشک نیمه رقیق، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین میکنیم
در قاطی پاتی همراه ما باشید.
روش تهیهٔ نعنا داغ
ابتدا نعنای خشک را پاک کنید و چوب های آنرا گرفته و با دست ، کمی نرم میکنیم و پس از اینکه روغن روی شعله کم فقط کمی گرم شد، نعنا را در آن میریزیم و بعد از چند ثانیه آن را از روی آتش برمیداریم، زیرا اگر نعنا زیاد در روغن و روی آتش بماند میسوزد و رنگ آن سیاه میشود و عطر آن نیز از بین میرود. برای تزیین لازم نیست که روغن اضافی نعنا پس از سرخ شدن گرفته شود
نحوه تهیه پیاز داغ برای تزئین کشک بادمجان
برای درست کردن پیاز داغ چیپسی آب را همراه کمی نمک جوش آورده و خلالهای پیاز را بمدت ۴ دقیقه در آبجوش بریزند و بعد از آب خارج کرده و درون آبکش بریزید. در صورت داشتن وقت پیازها را روی دستمال پهن کنید تا آب آن کاملاً برود. سپس در روغن فراوان داغ شده سرخ کنید. این روش کمترین جذب روغن را دارد
روش تهیه سیر داغ
سیرها را شسته و بعد پوست بگیرید. برای برش زدن سیر، روش خلال کردن، رنده کردن، حلقه حلقه و هم چنین قطعات نامنظم و منظم ریز را میتوان به کار گرفت. سیر را به فرم دلخواه برش زده و روی دستمال تمیز پهن کرده و در معرض هوا قرار دهید و با دستمال دیگری رطوبت سیر را بگیرید. زمانی که سیر برش زده میشود. سطح مرطوب آن باعث چسبندگی در هنگام سرخ کردن میشود. اگر رطوبت گرفته شود و روغن داغ و به قدر کافی باشد که سیر در آن شناور باشد و در لحظات آخر هم زردچوبه اضافه شود. سیر داغ، خوشرنگ و خوب از آب در میآید. سرخ کردن زیاد، سیر را تلخ میکند. پس از سرخ شدن، سیر را از روغن خارج کرده و روی الک بریزید تا روغن اضافی گرفته شود
کشکی که برای تزیین روی کشک بادمجان استفاده میشود بهتر است با آب جوش کمی رقیق شود . و یا اینکه بعد از رقیق شدن جوشانده شود
در مورد بادمجان ، بعضی دوست دارند که بادنجان را کباب کنند . این کار سلیقه ای است و بر اساس سلیقه آشپز انجام میشود ، اما بادمجان کبابی در دستور میرزا قاسمی است و با کشک بادمجان متفاوت است . در مورد کسانی که به دلیل سرخ شدن بادمجان و چرب بودن این غذا از آن اجتناب میکنند ، توصیه میکنیم که بادمجان را بخارپز کنند و مابقی فرایند را انجام دهند . به این روش رژیمی ها هم از لذت خورن کشک بادمجان بی بهره نمی مانند
منبع:ashpazsho
- دوشنبه ۲۳ دی ۹۸