قاطی پاتی

طرز تهیه جغور بغور

طرز تهیه “خوراک جغور بغور”

جغور بغور یکی از غذاهای است که اصالت آن به روسیه بر می‌گردد که به خاطر استفاده از دل و جگر و قلوه خوک، غذایی بوده که قیمت نه چندان بالایی داشته و در فست فودی‌ها برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه تهیه می‌شده است. در اسکاتلند غذایی مشابه جغور بغور وجود دارد که نام آن هگیس است که به عنوان غذای ملی اسکاتلند شناخته می‌شود. اما جغور بغور در ایران بسیار طرفدار دارد و اصالت آن به شهر زنجان بر می‌گردد که از دل، جگر، جگر سفید و قلوه گوسفند درست می‌شود. جغور بغور به دلیل پروتئین زیاد و همچنین خواص خون سازی جگر، یک غذای بسیار خوشمزه و مقوی است.

مواد لازم برای خوراک جغور بغور

جگر سفید(شش) گوسفند= ۱عدد • جگر سیاه گوسفند=۱ عدد • دل گوسفند=۱ عدد • قلوه گوسفند=۲عدد • پیاز متوسط=۴ تا ۵ عدد (در حدود پانصد گرم) • روغن (یک لیوان معمولی سرخالی) = ۱۵۰ گرم • رب گوجه فرنگی = ۱ قاشق غذاخوری • نمک و فلفل=بقدر کافی گاه قارچ، فلفل دلمه‌ای و گوجه فرنگی نیز بدان افزوده شده و برخی استفاده از رب انار را هم می پسندند. البته باید توجه کرد برحسب مناطق مختلف ممکن است چاشنی های خاصی اضافه شود.

طرز تهیه جغور بغور:

در طرز تهیه جغور بغور، ابتدا دل، قلوه و جگرها را کاملاً شسته و رگ و ریشه‌ های اضافی را میگیریم و به صورت چهارگوش‌ های نگینی خرد می‌کنیم. جگر سفید را با مقداری آب در ظرفی می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم تا بپزد. در قابلمه‌ی دیگری روغن را گرم کرده و پیازهای خلالی نازک خرد شده را در آن تفت می‌دهیم تا نیمه سرخ شود. جگر سیاه، دل و قلوه را با زردچوبه به پیاز اضافه می‌کنیم و آنها را کمی سرخ می‌کنیم. جگر سفید را پس از پخت از آبکش رد کرده و با رب گوجه‌فرنگی و یک لیوان آب به مخلوط درون قابلمه می‌افزاییم (در صورت تمایل به استفاده از رب انار در همین مرحله میتوانید رب انار را هم اضافه کنید) و بعد از این که نمک و فلفل آن را اندازه کردیم، اجازه می‌دهیم تا کاملاً پخته شده و آب آن تمام شود.پس از مدتی آب لیموی تازه را هم روی جغور بغور ریخته و شعله را خاموش کنید. غذای ما آماده است.در صورتیکه تمایل به استفاده از سیب زمینی سرخ شده در خوراک جغور بغور دارید در ظرفی جداگانه سیب‌ زمینی‌ها را سرخ کنید. نهایتا نان‌ها را تکه تکه کرده، در کف ظرف مورد نظر می‌چینیم و دل و جگر پخته شده را با سیب‌زمینی روی آن می‌گذاریم

نکات مرتبط با تهیه خوراک جغور بغور

• جگر سفید به علت دیرپز بودن باید جداگانه پخته شده و بعد به مخلوط مواد افزوده شود.اگر آن را با جگر سیاه بپزید جگر سیاه له میشود و جگر سفید نپخته باقی میماند. • یک دست دل و جگر گوسفند شامل جگر سیاه، دل، قلوه و جگر سفید است. • به طور معمول از رب انار در این غذا استفاده نمی کنند اما اضافه کردن آن باعث خوشمزه تر شدن این خوراک میشود. • خوراک جغور بغور به صورت بسیار تند طبخ میشود اما اگر فلفل دوست ندارید مقدار کمتری اضافه کنید.

نکات تغذیه ای : *. این غذا به راحتی تهیه شده و وقت زیادی نمی برد.جگر مملو از ویتامینA و آهن است. بنابراین جغور بغور برای افراد کم خون غذای مناسبی است ولی اشخاصی که کلسترول خونشان بالاست ، بهتر است از خوردن آن پرهیز کنند. این خوراک برای کسانی که دوره نقاهت را می گذرانند مفید است.    

منبع :https://sargarmi96.blogsky.com

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی