چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه ها (گندمیان) است. کشت جو احتمالاً از اتیوپی و آسیای جنوب شرقی آغاز شده است.
برگرفته از ویکی پدیا
مواد لازم
گوشت ماهیچه سردست 500 گرم
- جو 3 فنجان
- برنج 5 قاشق غذاخوری
- پیاز 5 عدد
- سبزی آش خرد شده ( تره و اسفناج و جعفری و گشنیز ) 500 گرم
- کشک 2 لیوان
- سیر 20 حبه
- نعناع خشک مقدار لازم
- نمک و فلفل مقدار لازم
در ادامه مطلب زیر به آشپزی و طرز تهیه ی آش جو می پردازیم .
آش جو
طرز تهیه : جو را از چند ساعت قبل خیس دهید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید سپس جو خیس خورده را بهمراه برنج ، گوشت ، 1 پیاز داخل آن بریزید ، چند لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
پس از اینکه گوشت پخته شد آن را از قابلمه خارج کنید و داخل میکسر بریزید و بزنید تا خرد شود . همچنین میتوانید با دست گوشت را ریش ریش کنید ، گوشت ریش ریش شده را مجدد داخل قابلمه برگردانید.
برای تهیه پیاز داغ و سیر داغ باید 4 پیاز را پوست کنده و خلالی خرد کنید ، سیرها را نیز رنده کنید و هر کدام ( سیر و پیاز ) را جداگانه نمک بزنید و در مقداری روغن سرخ کنید و کنار بگذارید ، برای تهیه نعناع داغ باید نعناع را 10 دقیقه در مقداری آب خیس دهید سپس با روغن تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کند ( سیاه نشود ) سپس بردارید.
در قاطی پاتی همراه ما باشید.
پس از اضافه کردن گوشت ، سبزی های خرد شده ، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به آش اضافه کنید سپس اجازه دهید با حرارت ملایم آش جا بیفتد. پس از جا افتادن آش کشک را اضافه کنید و بگذارید کشک در آش کاملاً بجوشد . سپس آش را در ظرف کشیده و روی آن را با مقداری کشک ، سیر داغ ، نعناع داغ و … تزئین کنید.
نکات : جو یکی از قدیمی ترین غلات است و دارای مقدار بسیار کمی چربی اشباع ، کلسترول و سدیم میباشد ، همچنین منبع خوبی از فیبرغذایی و ویتامین است ، به همین دلیل استفاده از آن به عنوان یک ماده غذایی مفید قابل توجه است.
فیبر موجود در جو از نوع فیبر محلول است که باعث کاهش کلسترول خون میشود بنابراین مصرف آن برای افراد دارای کلسترول بالا توصیه میشود.
- شنبه ۱ آبان ۹۵