مواد لازم:
بادمجان قلمی درشت ۳ عدد
گوشت گردن یا دنده گوسفندی ۲۰۰ گرم
عدس ۱/۲ پیمانه
برنج نیم دانه ۱/۲ پیمانه
گردوی خرد شده ۱/۴ پیمانه
آب گوشت ۰٫۵ لیتر
پیاز داغ، نعنا داغ و کشک به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه به میزان لازم
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
دستور تهیه:
۱/۲ پیمانه برنج نیم دانه را با ۱ پیمانه آب و مقداری نمک بر روی حرارت قرار دهید. وقتی آب برنج به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید تا برنج پخته و نرم شده و مانند برنج کته آب آن تمام شود.
۱/۲ پیمانه عدس را با ۲ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته و نرم شده و آب آن تمام شود.
بادمجانها را پوست گرفته، به صورت طولی برش بزنید و در آبکش قرار دهید. روی برشهای بادمجان نمک بپاشید و ۲ الی ۳ ساعت صبر کنید تا تلخی بادمجان گرفته شده و آب آن خارج شود.
برشهای بادمجان را با آب سرد بشویید و اجازه دهید خشک شوند، سپس آنها را سرخ کرده و کنار بگذارید.
قابلمهای را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. گوشت را همراه با یک پیاز چارقاچ، زردچوبه و ادویه به آب جوش اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید گوشت کاملا بپزد. پس از اینکه گوشت نیم پز شد، نمک را به آن اضافه کنید.
پس از اینکه گوشت کاملا پخت، گوشت را ریش ریش کرده، آب گوشت را صاف کنید و کنار بگذارید.
۲ الی ۳ قاشق روغن در تابهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
برنج پخته را به روغن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا روغن به خورد برنج رود.
عدس پخته را به تابه اضافه کرده و هم بزنید.
گردوی خرد شده را به تابه اضافه کرده و مواد را هم بزنید.
بادمجانهای سرخ شده را به تابه اضافه کنید.
گوشت ریش ربش را به تابه اضافه کنید.
نیم لیتر آب گوشت را در تابه ریخته و هم بزنید.
درب تابه را بسته و اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم جابیفتند.
پس از اینکه آب گوشت به خورد مواد رفت و حلیم بادمجان جا افتاد، حرارت را خاموش کنید.
با استفاده از گوشت کوب، مواد را بکوبید تا یکدست شوند.
کشک بادمجان را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با کشک، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
منبع:میهن بلاگ
- يكشنبه ۲۷ بهمن ۹۸